O tečajevima

Škola jyotisha 1., 2. i 3. stupanj

Škola jyotisha koncipirana je za sve koji žele produbiti svoje znanje o jyotishu, kao i za sve one koji žele, profesionalno se baviti s ovom disciplinom.
Svaki stupanj predstavlja smislenu cjelinu, a svaki polaznik sam odlučuje da li želi i da li je spreman pohađati viši stupanj.
Prilikom prijave za 1. stupanj potrebno je dostaviti svoj datum, sat i mjesto rođenja. Jyotish savjetnik će tada izraditi horoskop i sagledati vaše mogućnosti za učenje i za prakticiranje jyotisha.

Svaki stupanj traje 12 sati i sastoji se od 6 dolazaka, svaki u trajanju od po dva sata.
Školu jyotisha moguće je pohađati individualno a za sve one koji fizički nisu u mogućnosti prisustvovati školi, moguće je pohađanje putem Skype – a.

Teme koje se obrađuju na pojedinim stupnjevima jyotisha:

Škola jyotisha, 1. stupanj
Teme: Podjela jyotisha, Značenje planeta, astroloških znakova I kuća, Analiza jyotish natalne karte, Vladari kuća, Tumačenje planetarnog dostojanstva, Retrogradno kretanje planeta, Spaljenost planeta, Aspekti, Podjela astroloških znakova, Podjela horoskopskih kuća na 4 životna cilja, Snaga i povoljnost kuća, Značenje planeta u pojedinim kućama.

Škola jyotisha 2. stupanj
Teme: Planetarne karake ili oznake, Jaiminijeve karake, Avaste, Planetarne yoge, Šadbala – procjena snage planeta, Vimšopakabala – procjena snage perioda, Nakšatre, Tumačenje podjelnih karata ili varga, Podjela karme, Određivanje vrsta karme, Juge i Ere.

Škola jyotisha 3. stupanj
Teme: Tumačenje planetarnih perioda ili Vimšotari daša, Goćar ili Tranziti, Aštakavarga ili procjena tranzita, Preventivne mjere u jyotishu, Arudha Pada, Povezanost Jyotisha i Ayurvede, Jyotish i Jogijska praksa, Primjena jyotisha na Vastu, Tumačenje kompatibilnosti, Izrada Muhurte, Prašna ili horoskop pitanja.


Škola Vastua 1. i 2. Stupanj

Škola Vastua preporučuje se svima koji žele unaprijediti znanje o vastu vidji, urediti svoj životni prostor kao i onima koji žele raditi kao vastu praktičari.
Svaki stupanj predstavlja smislenu cjelinu a naglasak je na praktičnom radu, na razvijanju osjećaja za energiju prostora kao i na izradi projekata ispravaka i gradnje.

Svaki stupanj traje 12 sati i sastoji se od 6 dolazaka i terenske nastave, svaki u trajanju po dva sata.
Školu Vastua moguće je polaziti individualno a za sve one koji fizički nisu u mogućnosti prisustvovati školi, moguće je pohađanje putem Skype-a.

Škola Vastua 1. Stupanj
Teme koje se obrađuju na 1. stupnju:
Kako djeluje Vastu? Podrijeklo Vastua. Um, prana i dah. Vastu puruša mandala. Vedski kvadrat i božanstva smjerova. Pet elemenata i tri gune. Vastu i Jyotish. Oblik prostora i izbor zemljišta. Odstupanje položaja od glavnih smjerova. Vježbe i iskustveno osjećanje prostora. Klimatske odrednice Vastua. Povezanost Ayurvede i Vastua.

Škola Vastua 2. stupanj
Teme: Planete i stjecišta. Određivanje ispravnog položaja glavnih vrata s obzirom na Vastu i Jyotish. Organizacija kućnog prostora – pravilan položaj soba, kuhinje, kupaonice, blagovaonice, ostava itd.
Pravilno uređenje prostorija po principima Vastua. Mjere ispravljanja, Jantre. Upotreba pet elementa za harmonizaciju prostora. Vastu i uređenje vrta i povrtnjaka. Izrađivanje projekata za izgradnju obiteljskih kuća. Izbor zemljišta s obzirom na topografiju, oblik zemljišta i sastav tla. Preporuke za izbor arhitekata i stila arhitekture.
Vježbe i iskustveno osjećanje prostora.


Tečaj planetarnih meditacija

Planetarne meditacije predstavljaju glavnu preventivnu mjeru ili upaju u okviru vedske astrologije jyotisha. To su individualne jagye namijenjene za smanjivanje negativne karme. Svaka planeta simbolično nosi sa sobom određenu vrstu karme koja je povezana uz njenu osnovnu prirodu. Tako, Šanija ili Saturna povezujemo uz siromaštvo, bolesti, probleme, prepreke, tugu ali također i uz pozitivne osobine kao što je duhovna preobrazba, razumijevanje, intelektualno stvaralaštvo, strpljivost, osjećaj dužnosti, poštenje itd.
Mars ukazuje na inicijativu, sposobnost da se za nešto izborimo ali uz njega povezujemo i neke negativne osobine kao što su svađa, sukobi, ratovi, netrpeljivosti itd.
Pomoću planetarnih meditacija mi poboljšavamo pozitivne učinke planeta a neutraliziramo one negativne. Također, pojedini planeti u našim horoskopima vladaju i s različitim područjima naših života kao što je posao, zdravlje, novac, ljubavni život. Izradom natalnog horoskopa mi možemo vidjeti koji planet narušava našu sreću u kojim područjima života i tada pomoću planetranih mantri možemo na njega djelovati.

Sada dolazimo do pojma mantra. Mantra je zvučna vibracija koja pomoću svoje pozitivne vibracije mijenja negativnost u pozitivnom smjeru. Danas postoje mnogobrojne mantre kako za duhovni tako i za materijalni napredak. Mi koristimo planetarne mantre koje obuhvaćaju i duhovni i materijalni aspekt. Svaka mantra je povezana uz određeni planet.

Ovo je planetarna mantra za Šanija ili Saturna:

   “Nilanđana samabhsam, ravi putram, jama građam
Čaja martan, sambutam, tam namami Šaniščaram”.

Da bi mantra bila učinkovita potrebna je i pravilna intonacija koja se uči na tečajevima planetarnih meditacija.

Povoljni učinci planetarnih meditacija osjećaju se vrlo brzo kroz podršku svakodnevnih životnih okolnosti!

Tečajevi:

Škola jyotisha 1. stupanj
Započinje 10. studenog 2015. Obavezna prijava
kontakt >>

Škola Vastua 1. stupanj
Započinje 5. prosinca 2015.
kontakt >>

Tečaj planetarnih meditacija
Započinje 20. siječnja 2016.
kontakt >>

Tečaj crtanja yantri
Započinje 12. veljače 2016.
kontakt >>

Škola jyotisha 2. stupanj
Započinje 15. ožujka 2016.
kontakt >>

Škola Vastua 2. stupanj
Započinje 25. travnja 2016.
kontakt >>